Start Mera... Guider Camping

Campingguiden

Campingsemestern närmar sig!

Att campa är verkligen ett fenomen där begreppet "kärt barn har många namn" passar bra in! Det används för allt från livsnjutarna som spenderar veckor på samma plats med full bekvämlighet, till de som slår upp sitt tält vid ny plats varje kväll under semestern och allt däremellan. Här försöker vi reda ut lite vad du som tänker ge dig ut och campa i sommar kan behöva tänka på!

 

Att tänka på inför campingsemestern

Välj ett lagom stort tält

När du planerar en campingresa har du lyxen att välja ett större tält med gott om plats. För er som är på resande fot och som kanske sätter upp och tar ned tältet var och varannan dag, kan det vara värt att satsa på ett smidigare och mer lättuppsatt tält som tar mindre plats i packningen. Har ni barn och tänker stanna en längre tid på en eller max ett par campingplatser kan det vara värt att satsa på ett tält med ståhöjd och mer plats i både sovdel och vardagsrum. 

 

 

Vad får du inte missa? 

Glöm inte bort campingmöblerna! Ett packbart bord och bekväma stolar gör det så mycket enklare att njuta av semestern. Vi har campingmöbler som passar både långliggare och dig som vill ha mer bärbar komfort! 
Även belysning i form av tältlyktor, ficklampor och pannlampor kan ge den där lilla extra guldkanten på campingtillvaron. När ni sitter och njuter av kvällen, när du skall läsa nedstoppad i sovsäcken, eller när nöden kallar så är en lampan ett måste! 


 

Hur hanterar du matlagningen? 

Det finns många varianter på campingkök som passar olika situationer. En klassiker är stormkök från Trangia som är bärbara och enkla att använda. Det finns både kök som drivs av rödsprit och gas. Det kan vara lite olika standarder på gastuber runt om i världen så det kan vara bra att ha med sig lite extra gas om man skall använda ett gaskök. 

Många campingplatser har förberedda grillplatser och matlagningsplatser, så om du exklusivt bor på den typen av boenden är det enda du behöver praktiska tallrikar, bestick och kanske en bra grillpinne! 

 

Vad ska man sova på? 

Här är det väldigt beroende på var du ska på campingsemester. Skall du campa i Sverige eller norden så är det klokt att förbereda sig på att det kan bli lite kyligt på natten, särskilt norröver. Skall ni ner i södra Europa, eller om ni bara skall var ute mitt i högsommaren så kan ni klara er med en betydligt tunnare sovsäck. Glöm inte heller bort liggunderlaget och se till att ni skaffar ett som tål lite kyla om ni skall norröver eller vill ut även under vår eller sensommar.