Om Friluftsvaror

Friluftsvaror har sedan 1968 erbjudit funktionella friluftsprodukter till vettiga priser för att göra friluftslivet tillgängligt för alla. Verksamheten har genom åren byggt upp en dedikerad kundkrets av friluftsmänniskor och ideella friluftsorganisationer. Som del av verksamheten ingår även varumärkena Fjällmark och Visent. 

Sedan 1968 fram till 2021 ägdes och drevs Friluftsvaror av samma familj. Därefter ägdes Friluftsvaror av Tretorn fram till 2024 då  Tretorn valde att stänga verksamheten. Friluftsvaror har många trogna kunder och det blev direkt en saknad efter butiken. Därför bestämde sig fyra friluftsentusiaster att ta över och starta upp verksamheten igen. I april 2024 slog butiken upp dörrarna igen och strax därefter återlanserades webbutiken.

Friluftsvarors är Sveriges äldsta friluftsbutik. Verksamheten startade på Kirseberg, därefter fanns butiken under många år på Lantmannagatan och i Limhamn, för att sedan flytta ut till E-center på Jägersro. Efter att återuppbyggnaden i början på 2024 flyttade butiken rakt över gatan och finns numera på Agnesfridsvägen 178 på Jägersro i Malmö. 
1H6A3450-cropped

Vem är vi som tagit över?

Friluftsvaror Nordic AB ägs och drivs av Anette Hultberg, Matthias Hultberg, Anders Paulcén och Catharina Paulcén. De tre sistnämnda är styrelsemedlemmar och kommer att, förutom sin erfarenhet av friluftsliv, bidra med kunskaper inom bland annat webförsäljning, marknadsföring och inköp. Anette är utsedd till VD och butikschef.

Anders, Catharina, Anette och Matthias har lärt känna varandra via Scouterna och blev ett sammansvetsat gäng efter att ha tagit sig igenom flera strapatser på det stora scoutlägret i Sydkorea 2023. Anette har de senaste åren varit butikschef på Friluftsvaror i Malmö och känner både kunderna och verksamheten väl.