Pressmeddelande 22 april 2024

Friluftsvaror, Sveriges äldsta friluftsbutik, öppnar i Malmö igen

Friluftsvaror har i över 50 år haft som drivkraft att göra friluftsliv tillgängligt för alla. När butiken i Malmö med tillhörande webbutik skulle läggas ner på grund av konkurs i januari i år så väckte det starka känslor hos kunder och friluftsentusiaster. Fyra av dem bestämde sig för att rädda verksamheten och den 27 april välkomnar butiken i Malmö kunder igen.
Uppstart_i_butiken-lowres
Fardig_skylt
”Det behövs någon som Friluftsvaror som erbjuder funktionell friluftsutrustning till vettiga priser. Friluftsvaror har dessutom varit en pålitlig leverantör till den ideella sektorn med försäljning av tält och annan utrustning som behövs för större friluftsgrupper. Det tycker vi är mycket viktigt att bevara”, säger Anette Hultberg som kommer att fortsätta att vara butikschef även i den nya butiken. 

Butiken har flyttat till en ny lokal som ligger rakt över gatan jämfört med där Malmöbutiken låg tidigare. Friluftsvaror ligger nu i samma hus som Matthuset och Babyringen på Agnesfridsvägen 178. Den 27 april kl 10.00 är det nyöppning av butiken. Friluftsföreningar kommer att finnas på plats och bjuda på korv och krabbelurer. Flera leverantörer har ställt upp med öppningserbjudanden som gäller så långt lagret räcker. 

Webbutiken på friluftsvaror.se kommer snart att öppna igen med fokus på ett brett sortiment av tält, ryggsäckar, sovsäckar, kängor och annan friluftsutrustning. 

”Friluftsvaror är Sveriges äldsta friluftsbutik och fram till ägarbytet för några år sedan drevs den av samma familj som från starten. De byggde upp ett familjeföretag med nära relation till sina kunder. Vi tror att det är nyckeln till butikens framgång. Vi ser det som ett stort ansvar att ta över en så anrik butik men har lyckligtvis fått fint stöd från den ursprungliga ägarfamiljen under hela resan. Vi är själva friluftsmänniskor och vill att våra kunder ska vara med och påverka både vilka produkter vi säljer men även produkternas utformning. Det kan vi göra i och med att vi även har egna varumärken där vi styr både funktion och tillverkning.”, säger Catharina Paulcén, ägare och styrelseordförande. 

”Något som kunderna uppskattat i tidigare butik är att personalen själva brinner för friluftsliv och varit så pålästa. Vi är därför mycket glada över att vi kunnat erbjuda nästan alla tidigare medarbetare anställning i den nya butiken. De som byggde upp den fina relationen med kunderna kommer vara kvar och fortsätta ge tips och råd till både de som är nybörjare och de som är experter på friluftsliv. Hos oss ska man kunna komma in och inte veta något om vad man behöver och bli hjälpt hela vägen.”, säger Anette Hultberg. 

Friluftsvaror Nordic AB ägs och drivs av Anette Hultberg, Matthias Hultberg, Anders Paulcén och Catharina Paulcén. De tre sistnämnda är styrelsemedlemmar och kommer att, förutom sin erfarenhet av friluftsliv, bidra med kunskaper inom bland annat webförsäljning, marknadsföring och inköp. Anette är utsedd till VD och butikschef. 

Följ uppbyggnaden av den nya butiken och webbutiken på https://friluftsvaror.se/ och på Friluftsvarors sociala medier. 

För mer information kontakta: 
Anette Hultberg 
Butikschef 
Tfn: 0707-189009 
E-post: anette.hultberg@friluftsvaror.se 

Catharina Paulcén 
Styrelseordförande 
Tfn: 0705-174730 
E-post: catharina.paulcen@friluftsvaror.se 

 Ytterligare foton samt högupplösta versioner kan efterfrågas på mailadresserna ovan.