Pressmeddelande 26 februari 2024

Friluftsentusiaster tar över outdoorbutiken Friluftsvaror

Friluftsvaror har i över 50 år haft som drivkraft att göra friluftsliv tillgängligt för alla. När butiken i Malmö skulle läggas ner på grund av konkurs så väckte det starka känslor hos kunder och friluftsentusiaster. Fyra av dem bestämde sig för att rädda butiken och i sann scoutanda skapades ”Räddningspatrullen” med syfte att ta över verksamheten och driva den vidare.
1H6A3453-edited-lowres
Anders, Catharina, Anette och Matthias har lärt känna varandra via Scouterna och blev ett sammansvetsat gäng efter förra sommarens strapatser på läger i Sydkorea. Anette har de senaste åren varit butikschef på Friluftsvaror i Malmö och känner både kunderna och verksamheten väl. ”

Det behövs någon som Friluftsvaror som erbjuder funktionell friluftsutrustning till vettiga priser. Friluftsvaror har dessutom varit en pålitlig leverantör till den ideella sektorn med försäljning av tält och annan utrustning som behövs för större friluftsgrupper. Det tycker vi är mycket viktigt att bevara”, säger Anette som kommer att fortsätta att vara butikschef även i den nya butiken
Ett första steg är att flytta butiken till en ny lokal, rakt över gatan från där Malmöbutiken ligger idag. Dessutom måste ett nytt varulager köpas in eftersom de tidigare varorna sålts ut under konkursen. Planen är att öppna den nya butiken med tillhörande webbutik under våren. 

”Det stöd och omtanke som våra kunder visat måste vara något helt unikt. Det är så många kunder som har kommit in och varit ledsna och undrat vad som ska hända med butiken. Vi har också upplevt ett otroligt stöd från vårt nätverk inom friluftsvärlden när vi berättade att vi kommer att ta över. Att få driva vidare Friluftsvaror är så otroligt roligt och positivt.”, säger Anette. 

Friluftsvaror Nordic AB ägs och drivs av Anette Hultberg, Matthias Hultberg, Anders Paulcén och Catharina Paulcén. De tre sistnämnda är styrelsemedlemmar och kommer att, förutom sin erfarenhet av friluftsliv, bidra med kunskaper inom bland annat webförsäljning, marknadsföring och inköp. Anette är utsedd till VD och butikschef. 

Följ uppbyggnaden av den nya butiken och webbutiken på https://friluftsvaror.se/ och på Friluftsvarors sociala medier. 

För mer information kontakta
Anette Hultberg 
Butikschef 
Tfn: 0707-764134 
E-post: anette.hultberg@friluftsvaror.se 

 Catharina Paulcén 
Styrelseordförande 
Tfn: 0705-174730 
E-post: catharina.paulcen@friluftsvaror.net 

Ytterligare foton samt högupplösta versioner kan efterfrågas på mailadresserna ovan.